Beskrivelse

Halskæde med stor smuk filigran kugle i sort rhodineret 925 Sterling sølv. Inde i filigrankuglen sidder en fantastisk elegant og funklende kugle besat med fine små Swarovski krystaller.

I denne smukke halskæde sidder en kugle med røde Swarovski krystaller, fra kollektionen Secret Love.

På Filigran kuglen sidder en lille dekorativ lås, der kan åbnes og den store kugle med Swarovski krystaller kan tages ud og skiftes til en anden farve, som sælges separat her på shoppen. Filigran kuglen kan naturligvis også bæres helt uden kuglen med Swarovski krystaller.

Filigrankuglen måler ca. 16 mm.

Halskæden måler 80 cm.

Filigran er efterhånden et sjældent set håndværk herhjemme, men dette smukke smykke er 100% håndlavet af en af de tilbageværende sølvsmede, der er ekspert i dette meget fine speciale.

Filigran har siden oldtiden været anvendt som dekoration på smykker, spænder, fibler, sværdskedebeslag, relikviegemmer m.m. Filigran går tilbage til oldtiden og har været populært i mange kulturer som bevis på en guldsmeds tekniske og håndværksmæssige dygtighed, bl.a. i kunst fra vikingetiden. Filigran teknikken har været udbredt i næsten alle civilisationer. Det er nok en af verdens ældste teknikker. I Egypten er den kendt og brugt omkring 1890 f.Kr. udført i guld. Ved udgravninger har det vist sig at de havde en stor flair for ornamenter og udsmykning. De havde en fantastisk brug af værktøj, og en del af det værktøj bliver også brugt i dag, fordi der ikke findes andet bedre på markedet.

 

Varenummer: 10863